Ruszył Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej

i

Autor: Samorząd Województwa Mazowieckiego

Mazowsze

Ruszył Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej

2025-01-24 15:07

Ruszył nabór do VIII edycji Mazowieckiego Konkursu Fotografii Kulinarnej. Prace można zgłaszać do 31 marca. Zdjęcia muszą przedstawiać konkretne potrawy lub produkty z terenu Mazowsza. Na laureatów czekają nagrody o wartości 40 tys. zł.

Tematem Mazowieckiego Konkursu Fotografii Kulinarnej jest kuchnia regionalna. Prace będą oceniane w dwóch kategoriach: „Lista Produktów Tradycyjnych” oraz Produkty nagrodzone Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego”. W naszym regionie na liście produktów tradycyjnych znajdują się m.in. ser kozi z Jakubowa, pasztet z mięsa wieprzowego z Kornicy, chleb razowiec żytni na zakwasie z Siedlec czy miody z Grębkowa. Pełną listę Produktów Tradycyjnych z regionu Mazowsza znajdziesz TUTAJ.

W drugiej kategorii można zgłosić dowolną fotograficzną interpretację przedstawienia produktu lub napoju nagrodzonego Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego. W naszym regionie to wyróżnienie otrzymały m.in. galantyna rybna babci Goździkowej w gminie Górzno, ser mozzarella w Siedlcach czy lody tradycyjne z Sokołowa Podlaskiego.

Zgłoszenia należy przesłać na adres e-mail [email protected] lub za pomocą elektronicznej skrzynki podawczej ePUAP do 31 marca.

Regulamin, formularz i szczegółowe informacje są dostępne TUTAJ i pod numerem tel.: 22 59 79 140.

Ruszył Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej

i

Autor: Samorząd Województwa Mazowieckiego