Tematem Mazowieckiego Konkursu Fotografii Kulinarnej jest kuchnia regionalna. Prace będą oceniane w dwóch kategoriach: „Lista Produktów Tradycyjnych” oraz Produkty nagrodzone Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego”. W naszym regionie na liście produktów tradycyjnych znajdują się m.in. ser kozi z Jakubowa, pasztet z mięsa wieprzowego z Kornicy, chleb razowiec żytni na zakwasie z Siedlec czy miody z Grębkowa. Pełną listę Produktów Tradycyjnych z regionu Mazowsza znajdziesz TUTAJ.
W drugiej kategorii można zgłosić dowolną fotograficzną interpretację przedstawienia produktu lub napoju nagrodzonego Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego. W naszym regionie to wyróżnienie otrzymały m.in. galantyna rybna babci Goździkowej w gminie Górzno, ser mozzarella w Siedlcach czy lody tradycyjne z Sokołowa Podlaskiego.
Zgłoszenia należy przesłać na adres e-mail [email protected] lub za pomocą elektronicznej skrzynki podawczej ePUAP do 31 marca.
Regulamin, formularz i szczegółowe informacje są dostępne TUTAJ i pod numerem tel.: 22 59 79 140.